Sivut

28. heinäkuuta 2012

Kauralastut


3 dl Elovena-kaurahiutaleita
½ dl kauralesettä
1 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
125 g sulatettua voita tai margariinia
½ dl vaaleaa tai tummaa siirappia
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula, siirappi ja muna. Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä ympärille tilaa, sillä leivonnaiset leviävät paistuessaan. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin yläosassa 7-10 minuuttia. Vedä leivonnaiset leivinpapereineen pelliltä tasaiselle alustalle jäähtymään.

Nämä kauralastut leviävät uunissa todella paljon. Joku 9 kauralastua/pelti on aika hyvä määrä.

Ohje on otettu syksyn 2007 Hei me leivotaan! -lehtisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti