Sivut

28. heinäkuuta 2012

Kinuski-puolukkatäyte

Tämä ohje on kopio Kinuskikissan ohjeesta täältä, tässä tosin kaksinkertaisena ajateltuna kakkuun kahteen väliin.

6 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
150 g tuorejuustoa
3 liivatelehteä
4 rkl vettä
100-150 g sokeroimattomia puolukoita

Laita puolet kermasta (3 dl) ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Keitä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä, jäähdytä esim. vesihauteessa.

Vaahdota loppu kerma (3 dl). Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ainakin viideksi minuutiksi. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet täytteeseen.

Kaada neljäsosa täytteestä vuokaan kostutetun kakkupohjan päälle, ripottele pinnalle puolet puolukoista ja peitä ne neljäsosalla täytteellä. Laita kakkupohja täytteen päälle, kostuta se ja tee toinen täytekerros samalla tavalla.

Hyydytä jääkaapissa. Kakun voi täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti