Sivut

28. heinäkuuta 2012

Lakritsimousse

Tällä ohjeella saa kaksi täytekerrosta halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuun. Pienempään kakkuun täytemäärän voi puolittaa.


1 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl lakritsikastiketta
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi, lisää tuorejuusto ja lakritsikastike. Kiehauta vesi, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, laita seuraava pohja päälle, kostuta ja tee seuraava kerros samoin. Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti