Sivut

31. heinäkuuta 2012

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Edelleen kuopuksen synttäreiden satoa... Oli kyllä aivan suussasulavan herkullista, vaikka itse sanonkin.


OHJE:
pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita
valkosuklaatäyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä
mansikkatäyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g tuoreita mansikoita
2 rkl sokeria
5 liivatelehteä

Murskaa digestivekeksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24-26 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.

Tee valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä sula valkosuklaa. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen mansikkatäytteen lisäämistä.

Tee mansikkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mansikkasose. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti