Sivut

28. heinäkuuta 2012

Pullaa

Olin jo jonkin aikaa suunnitellut leipovani pullia pakastimeen vierasvaraksi. Tämä viikonloppu oli siitä harvinainen, että vain kuopuksemme oli kotona, joten poika pääsikin leipomaan pullaa äidin kanssa. Pullataikinan ohjeen otin Rainbow vehnäjauhopussin kyljestä.


5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
14-15 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää margariinia tai voita
voiteluun:
kananmuna
pinnalle:
raesokeria

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.


Kuopus siis pääsi leipomaan elämänsä ensimmäistä kertaa ja kyllä oli ilo seurata, kuinka vakavalla ilmeellä toinen venytti ja vanutti taikinaa. Ja joka välissä pieni käsi vei taikinaa suuhun. Siitä se (koti)leipurin ura alkaa! 

Ja tässä muutama näyte pienen tuotoksista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti