Meillä
herkuteltiin äitienpäivänä juustokakulla. Olikin hyvä vaihtoehto
täytekakulle, sillä omalla kohdallani täytekakkukiintiö on tällä
hetkellä varsin täysi. Todella herkullista kakkua olikin. Tähän kakkuun
en tehnyt keksipohjaa, vaan paistoin unelmatorttupohjan, josta leikkasin
sopivankokoisen palan.
OHJE:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
kaakaota
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
1 pss Daim-rakeita
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi
vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita
varovasti. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Paista 200
asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Pohjan jäähdyttyä leikkaa halkaisijaltaan 24 cm oleva ympyrä ja laita se
irtopohjavuoan pohjalle.
Kostuta pohja varovasti kaakaolla.
Valmista täyte. Laita liivatteet
likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikroaaltouunissa. Vaahdota vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon
tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuustovaahtoon. Kiehauta tilkka vettä,
sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana
tuorejuustovaahtoon. Lisää sekaan Daim-rakeet.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Kakun päälle pursotin kaakaolla
maustettua ja ruskealla pastavärillä värjättyä Flora vispiä. Poikaset
saivat sitten koristella kakun kaapin kätköistä löytyneillä lehdillä ja
kukkasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti