Sivut

7. elokuuta 2012

Kinkkupiirakka


Sain kesällä kummitytön synttäreillä todella hyvää kinkkupiirakkaa. Pakko oli pyytää ohje itsellekin. Ohje on Snellmanin, mutta enää en sitä netistä löytänyt. Onneksi olin kirjoittanut ohjeen talteen. Itse tein piirakan ilman purjoa.


OHJE:
Pohja:
3 dl karkeita vehnäjauhoja
1½ dl raastettua kypsytettyä juustoa/parmesaania
100 g voita
3-4 rkl kylmää vettä
Täyte:
½ purjo
300 g kinkkusuikaleita
2 dl ruokakermaa
1½ dl ranskankermaa
3 munaa
150 g voimakasta juustoraastetta (punaleimaemmentalia)
½ tl mustapippurirouhetta
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
tai 3/4 tl kuivattua timjamia

Voitele piirakkavuoka, jonka halkaisija on noin 26 cm. Nypi vehnäjauhot juustoraasteen ja voin kera raemaiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja työstä taikina palloksi.

Kauli taikina ohueksi pohjaksi ja vuoraa sillä vuoka. Pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä piirakkapohja 200 asteessa 10 minuutin ajan.

Suikaloi purjo ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Kumoa kulhoon ruoka- ja ranskankerma. Sekoita joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita kinkkusuikaleet ja hienonnettu purjo kermamassaan. Levitä täyte pohjan päälle.

Kypsennä vielä 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti