Sivut

5. elokuuta 2012

Mansikkatäyte

Tästä ohjeesta riittää halkaisijaltaan 24-26 cm:n kakun kahteen väliin.

OHJE:
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
200 g mansikoita
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Jos käytät pakastemansikoita, valuta mehu pois ennen soseuttamista. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora vispi, lisää sekaan vaniljarahka ja mansikkasose. Kiehauta vesi, sulata puristetut liivatelehdet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, laita seuraava pohja päälle, kostuta ja tee seuraava kerros samoin. Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti