Sivut

12. elokuuta 2012

Vaniljainen raparperipiirakka


Raparperireseptien testaaminen jatkuu... Leipoi, leipoi -blogissa oli tehty raparperipiirakkaa, johon tuli vaniljatuorejuustoa. Itse käytin vaniljarahkaa ja kyllä tuli hyvää, nam! Raparperi ja vanilja ovat kerrassaan herkullinen yhdistelmä. Alla ohje kuten itse tein.


OHJE:
Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
½ dl haaleaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
½ litraa kuorittuja, pieneksi leikattuja raparperipaloja
½ dl sokeria (raparperin päälle)
1 prk vaniljarahkaa
1 kananmuna

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko raparperit.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna ja vesi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne lopuksi nopeasti joukkoon.

Taputtele taikina irtopohjavuoan (tai piirakkavuoan) pohjalle. Ripottele päälle raparperit ja sokeri. Sekoita vaniljarahka ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle.

Paista uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti