Sivut

27. syyskuuta 2012

Kinuski-vadelmahyydykekakku (*gluteeniton, laktoositon*)

Herkkupäivä-blogissa tuli eteen herkulliselta näyttävä hyydykekakku, jota oli itsekin testattava. Ja hyvää oli! Ei liian makeaa. Huom! Kinuskitäytteen valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, kts. ohje alempana.


OHJE:

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Paista uunipannulla 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta halkaisijaltaan 26 cm ympyrä. Laita pohja tarjoilulautaselle, irtopohjavuoan reunat ympärille. Voit kostuttaa pohjan kevyesti esim. vaniljamaidolla.

Kinuskitäyte:
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 dl sokeria

Keitä kinuskiksi (n. 20 min). Jäähdytä jääkaappikylmäksi. (voi valmistaa jo edellisenä päivänä)

2 dl laktoositonta vispikermaa
100 g laktoositonta tuorejuustoa
0,60 g laktoositonta smetanaa
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto ja smetana (jotka voi sekoittaa keskenään ennen vaahtoon lisäämistä). Vaahdota kinuski ja lisää massaan. Mausta vaniljasokerilla. Sulata liivatteet kiehautettuun veteen ja sekoita ohuena nauhana massaan. Kaada valmis hyydykemassa pohjan päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

Vadelmatäyte:
 
200 g vadelmia
2 dl laktoositonta vispikermaa
100 g laktoositonta tuorejuustoa
0,60 g laktoositonta smetanaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl vettä

Keitä vadelmat pienessä vesitilkassa (väh. 2 min.) ja jäähdytä. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä. Siivilöi vadelmista siemenet pois. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto ja smetana (jotka voi sekoittaa keskenään ennen vaahtoon lisäämistä). Lisää vadelmasurvos ja sokerit. Sulata liivatteet kiehautettuun veteen ja sekoita ohuena nauhana massaan. Kaada valmis hyydykemassa kinuskihyytelön päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.


2 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta! Ihana koristelu!:)

    VastaaPoista
  2. Hei, Tein näitä 2 kpl kesällä poikani rippijuhliin ja saivat kovasti kehuja. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista