Sivut

13. lokakuuta 2012

Mustikkakukko

Pienet poikamme söivät viime vuonna perhepäivähoitajansa luona mustikkakukkoa ja kehuivat sitä kovasti. Itse en ollut koskaan mustikkakukkoa syönyt. Sain opiskelukaveriltani tämän ohjeen, joten leivoin perheelle herkkua. Hyvää oli! Mustikkakukon kaverina kannattaa tarjota vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä. Tai kermavaahtoa, kuten ohjeessa. Meillä tarjottiin vaahdotettua vaniljakastiketta.



OHJE (6-8 annosta):

200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
8 dl (400 g) pakastemustikoita
n. 1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa (+ sokeria)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (halkaisija 18-20 cm) pohjalle ja reunoille 3-4 cm korkeudelle.

Taputtele loppu taikina leivinpaperilla kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.

Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.

VINKKI: Käytä tuoreille mustikoille 1/ 4 dl perunajauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti