Sivut

27. lokakuuta 2012

Vadelma-sitruunajuustokakku

Tein ensimmäistä kertaa uunissa paistettavaa juustokakkua. Lopputulos oli sen verran herkullinen, että teen toistekin. Tämä kakku vaan oli hieman liian pitkään uunissa, joten pinta ehti tummua. Mutta ei se makuun vaikuttanut. Ohje on Pirkasta 4/2012. Ohjeessa käytetään Pirkka tuorejuustoa, jota myydään 180 g rasioissa. Itse kuitenkin käytin Violan 200 g rasian.


OHJE:
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
1 3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl sitruunan raastettua kuorta
½ dl sitruunamehua
3 kananmunaa
1 ps (200 g) vadelmia (pakaste)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuojaan (halkaisija 24 cm) leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää munat yksitellen vatkaten.
 
Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
 
Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.


HUOM! Jos käytät kypsentämättömiä (pakaste)vadelmia koristeeksi, valitse suomalaisia marjoja.

9 kommenttia:

  1. Onpa muhkea juustokakku. En ole koskaan tehnyt juustokakkua, jonka täytteeseen tulisi maizenaa noin runsaasti. Varmaan kiinteyttää täytettä mukavasti ja sitoo vadelmista irtoavaa nestettä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä tarkistaa alkuperäisestä ohjeesta tuo Maizenan määrä, etten vaan ollut epähuomiossa naputellut sitä ohjeeseen väärin. Mutta kyllä siihen Maizenaa tulee se 1 dl. Itse käytin Maizenaa ensimmäistä kertaa, joten en osannut edes ihmetellä runsasta määrää. Hyvää kakkua oli!

      Poista
  2. Nam, näyttää todella herkulliselta!:)

    VastaaPoista
  3. Nam... Vadelma on lempparimarjani, ja tämä näyttää älyttömän ihanalta! Linkitän blogisi, toivottavasti ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama lempparimarja minullakin :) Toki saat linkittää!

      Poista
  4. Juustokakut ovat ihania! :-) Vadelma sopii kyllä mainiosti juustokakkuihin :-) Nam!

    VastaaPoista
  5. Taivaallisen näköistä! Liian harvoin tulee tehtyä juustokakkua - en edes muista koska viimeksi, siitä on varmaan jo vuosia.. Tämä asia pitää ehdottomasti korjata :)

    VastaaPoista