Sivut

26. marraskuuta 2012

Appelsiini-suklaajuustokakku

Appelsiini ja suklaa ovat kyllä mainio yhdistelmä. Tämä ohje löytyi Mau!kas ruokablogista. Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun oli käytetty 4 liivatelehteä. Minä käytin 3, mutta vieläkin vähempi riittäisi. Suklaa itsessään kun jämäköittää massaa. Muutan tuon liivatteen määrän allaolevaan ohjeeseen. 


OHJE:

1 pötkö Dominoita
50 g voita/margariinia

200 g appelsiinituorejuustoa
2½ dl vispikermaa
2 liivatelehteä
1 appelsiini (n. ½ dl mehua)
½ dl sokeria
200 g maitosuklaata

Hienonna keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita huolellisesti keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan  pohjalle (vuoan halkaisija 18 cm).

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa appelsiinituorejuusto ja sokeri huolellisesti suklaasulan joukkoon. Puserra appelsiinista mehu (n. ½ dl mehua). Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Puristele liivatteista enimmät vedet pois ja sulata ne appelsiinimehuun. Anna liivatenesteen jäähtyä hieman ja sekoita se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustomassan joukkoon. Sekoita varovasti kermavaahto täytemassan joukkoon. Kaada täytemassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Nosta juustokakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.


3 kommenttia: