Sivut

5. marraskuuta 2012

Nauravat nakkisämpylät

Pojat saivat iltapalalla näitä nauravia nakkisämpylöitä. Voisi näitä nakkipiiloiksikin sanoa. Hyvin upposi lapsukaisiin ja viimeisistä meinasi tulla tappelu. Ohje on täältä. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty Vatajan nakkeja, jotka on puolitettu, mutta meillä oli Atrian nakkeja, joita laitoin aina kokonaisen yhteen sämpylään. Nakkeja tarvittiin siis 12 kpl. Alla ohje, kuten itse tein.


OHJE (12 kpl):

1 porkkana (tai noin 2 dl raastetta)
2 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
2 tl hunajaa
½ tl suokaa
4½ dl hiivaleipäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
25 g juustoraastetta
1/4 dl tomaattipyreetä
12 nakkia

Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuumenna vesi kädenlämpöä lämpimämmäksi, eli noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, hunaja ja suola. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Lisää öljy, ja vaivaa taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinan joukkoon lopuksi juustoraaste. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Leikkaa nakkien päihin pienet ristiviillot. Puserra nakkien päälle ohut raita tomaattipyreetä.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 palaan. Leivo kukin pala noin 20 cm:n pituiseksi tangoksi. Kierrä taikinanauha nakin ympärille, kuin tekisit tikkupullia. Nosta nakkisämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä.

Ripottele nakkisämpylöiden pinnalle juustoraastetta. Paista nakkisämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti