Sivut

28. joulukuuta 2012

Puolukkainen hyydykekakku

Jouluna meillä herkuteltiin ihanan pinkin värisellä kakulla, makuna oli puolukka. Ohje on Kinuskikissalta, siellä tämä oli nimellä Puolukkainen kepeäkakku. Nimi selittyi sillä, että kakussa oli käytetty SteviaSokerin tilalla. Itse kuitenkin käytin tavallista sokeria, täytteessä vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Jätin myös mantelirouheen pois. Alla on ohje niinkuin itse tein.

Kakku oli aivan täydellistä! Ei liian kirpeää, ei liian makeaa, vaan juuri sopiva. Tätä pystyi hyvin ottamaan toisenkin palan. Koostumus oli herkullisen pehmeä. Suosittelen kokeilemaan!



OHJE:

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
vajaa 2 dl maitoa

Täyte:
6 liivatelehteä
2½ dl kevytvispiä
300 g puolukoita
4 dl vaniljajogurttia
2½ dl sokeria
½ dl vettä

Pohjaa varten vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikale, jotta saat kakun irtoamaan vuoasta siistimmin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita vispivaahtoon puolukkasose, vaniljajogurtti ja sokeri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Leikkaa levykakkupohjasta ympyrä, joka on halkaisijaltaan hieman irtopohjavuokaa pienempi. Pohjan ja vuoan sisäreunaan väliin voi jäädä rakoa noin 1 cm. Käytä ympyrän leikkaamisessa apuna sopivan kokoista lautasta tai kulhoa. Laita ympyrä vuoan pohjalle ja kostuta.

Kaada päälle puolet täytteestä. Nosta vuokaan seuraava pohja. Mikäli et saa jäljelle jääneestä pohjalevystä ehjää ympyrää, voit koota sen pienemmistä, vierekkäin aseteltavista paloista. Kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 3 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo.

Koristelin kakun kanelitangoilla ja puolukoilla.

Kakku oli jo lähes syöty, kun muistin ottaa kuvan siitä, miltä kakku näytti sisältäpäin:


Sain joululahjaksi järjestelmäkameran, ja tuo alin kuva on otettu uudella kameralla. Eron huomaa! Aikaa se vie, että opin tuota kameraa kunnolla käyttämään, mutta ehkäpä blogini kuvat alkavat pikkuhiljaa näyttää paremmilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti