Sivut

14. huhtikuuta 2013

Piimäpalat (*munaton*)

Leivoin viikonlopun herkuksi näitä piimäpaloja, joiden ohjeen löysin Herkkuhovista. Ohje on helppo ja nopea, ja lapset auttoivatkin minua taikinan sekoittamisessa. Lopputulos on todella herkullinen, nam! Lapset ensin vähän vierastivat ajatusta piimästä, mutta maisteltuaan totesivat, että hyvää on eikä maistu ollenkaan piimälle.


OHJE:

4 dl piimää
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
250 g voisulaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g sulaa voita
½ dl vahvaa kahvia
nonparelleja

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä.

Tee kuorrutus. Sulata rasva kattilassa, lisää muut ainekset. Lisää tomusokeri viimeisenä erissä ja sekoita vispilällä. Levitä kuorrute pohjan päälle, lisää nonparellit heti. (Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää tomusokeria.)

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvää oli :) Teen varmasti toistekin. Parempaa kuin mokkapalat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin näistä tykätään todella paljon :)

      Poista