Sivut

22. heinäkuuta 2013

Marjainen juustokakku

Uunissa paistettavia juustokakkuja on harvemmin tullut tehtyä. Kuopuksen synttäreille kuitenkin tein sellaisen. Ohje on Ullan Unelman sivuilta. Itse en tästä nimenomaisesta kakusta kovin tykännyt, mutta vierailta tuli kyllä kehuja. Pohjaan käytin kaurakeksejä ja marjoina mustikkaa ja mansikkaa.


OHJE:

Pohja:
200 g vaaleita keksejä
150 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl sitruunamehua
3 kananmunaa

Päälle:
200 g sekalaisia marjoja
sokeria

Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.

Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit, perunajauhot ja sitruunamehu joukkoon.

Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, ripota marjat päälle ja vielä vähän sokeria pinnalle.

Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia.

Nosta jäähtynyt kakku yöksi jääkaappiin ja tarjoile se seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

  1. Olen joskus tehnyt tälläistä paistettua juustokakkua, ja minä tykästyin siihen. Silloin tein sen mansikoista, ehkä seuraavaksi voisin kokeilla mustikoita tai punaisia viinimarjoja & kinuskista täytettä.

    VastaaPoista
  2. Vaihtelua kakkuun tosiaan saa marjoja vaihtelemalla :)

    VastaaPoista