Sivut

2. heinäkuuta 2013

Pienet tonnikalapiiraat

Leivoin pakastimeen vierasvaraksi tonnikalapiiraita, ohjeen löysin täältä. Purjon jätin täytteestä pois. Piiraat olivat helppoja tehdä ja tosi herkullisia, nam! Alla ohje, kuten itse tein.


OHJE:

2½ dl vettä
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
1 ps kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Täyte:
½ paprikaa
1 tlk tonnikalaa
½ dl tilliä hienonnettuna
100 g ruohosipulituorejuustoa
1/4 tl sitruunapippuria

Lisää +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri ja hiutaleet, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja valuta tonnikala. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mausta sitruunapippurilla.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla tai esim. teemukilla (halkaisija noin 8 cm) pyöreitä paloja.

Jaa täyte taikinapaloille ja käännä taikina täytteen yli. Ummista reunat kiinni haarukalla. Nosta piiraat pellille leivinpaperin päälle.

Anna leivonnaisten kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti