Sivut

17. heinäkuuta 2013

Tonnikalapiirakka

Leivoin kuopuksen synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tonnikalapiirakkaa. Ohje on Tarun Taikakakut -blogista. Ihan mahdottoman hyvää, nam! Tätä teen varmasti toistekin. Ja täytteitähän voi vaihdella mielensä mukaan.


OHJE:

Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Pohjan päälle:
150 g créme fraichea
100 g juustoraastetta
2 kananmunaa
1 prk tonnikalaa paloina öljyssä

Täyte:
1 iso (puna)sipuli silputtuna
1 iso punainen paprika pilkottuna
1 prk tonnikalaa paloina öljyssä
150 g juustoraastetta
ruohosipulia
pippuria (punaista ja mustaa)

Nypi pehmeähkö rasva ja keskenään sekoitetut jauhot keskenään, lisää maitorahka joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina sopivaksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Sekoita créme fraiche, juustoraaste, kananmunat ja tonnikala keskenään. Levitä seos pohjan päälle.

Ripottele täytteen ainekset päälle ja vielä lopuksi juustoraastetta pinnalle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.



5 kommenttia:

  1. Nam, vaikuttaapas hyvältä piirakalta!!
    Tähän piirakkaan saankin hyvin hukattua osan pihalla kasvavista chileistämme! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa että tykkäsitte! Tämä on kyllä ihana piirakka :)

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköistä! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostaa, nam! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteistanne! Oli oikein namia :)

    VastaaPoista