Sivut

1. elokuuta 2013

Hilloleivät (*munaton*)

Olen tykästynyt Leila leipoo -ohjelmaan - en vaan useinkaan muista sitä katsoa. Ostin Leilan kirjankin nimeltään Pala kakkua - ja paljon muuta. Sieltä löytyi tämä pikkuleipien ohje. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin puolukkahilloa, mutta minä käytin paistonkestävää vadelmamarmeladia. Jokainen voi valita mieleisensä hillon.


OHJE (n. 50 kpl):

5½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ dl tomusokeria
300 g kylmää voita
½-1 rkl kylmää vettä
1 dl hilloa

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri kulhossa. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi ne sormin jauhoseokseen. Lisää vesi ja vaivaa seos nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa - vain sen verran, että se juuri muodostuu. Nosta taikina muovipussissa jääkaappiin ja jäähdytä vähintään tunnin ajan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja paina ne litteiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina jokaisen pikkuleivän keskelle sormella kuoppa ja pudota siihen veitsenkärjellinen hilloa. Kypsennä pikkuleipiä uunin keskellä noin 10 minuuttia tai kunnes ne saavat hiukan väriä.

4 kommenttia:

  1. mieki tykkään leilasta ja sen ohjeista :) yhtään sen kirjaa mulla ei oo mutta kunhan sellainen tulee eteen täytyy munkin se ostaa :). Nämä vaikuttavat kivoilta ja vaivattomilta :) ja tosiaankin voi kokeilla millä hillolla tahansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat todella helppoja pikkuleipiä tehdä! Minulla oli lapset apuna palloja pyörittelemässä.

      Poista
  2. Näyttävät oikein herkullisilta!

    VastaaPoista