Sivut

31. elokuuta 2013

Omenapaistos

Omenaherkut kuuluvat syksyyn kuin nenä päähän! Tämä omenapaistos olikin suuren suurta herkkua, nam. Ohje on Pirkasta 8/2013. Ohjeessa paistoksen pinnalle tulisi vielä pekaanipähkinöitä, mutta meillä ei niitä ollut eivätkä lapset juuri pähkinöistä välitä, joten mentiin täysin pähkinättömällä linjalla. Vaniljakastikkeen kanssa paistos on suussasulavan herkullista!



OHJE:

n. 600 h happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
½ dl vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
1 tl kanelia

Taikina:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta

Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).

Leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenkodat ja kuutioi lohkot. Levitä omenat vuokaan. Valuta siirappi ja ripottele kaneli omenoiden päälle. Sekoita omenoita nostellen, jotta ne maustuvat tasaisesti.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele taikina omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tämä kuullostaa todella ihanalta! Oon tehnyt viime aikoina omenasta vaikka mitä, ja useita reseptejä on vielä koittamatta. Jotain tällaistakin "pitäisi" vielä leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain kumman syystä minullakin tuo kokeiltavien omenaherkkujen lista vaan pitenee :) Tätä kannattaa ehdottomasti leipoa, on todella ihanaa!

      Poista