Sivut

3. tammikuuta 2014

Porkkana-lesesämpylät

Joulun välipäivinä leivoin iltapalalle sämpylöitä. Halusin laittaa taikinaan porkkanaa, sillä en ollut leiponut porkkanasämpylöitä pitkiin, pitkiin aikoihin. Pojille en maininnut porkkanasta sanaakaan; arvelin heidän muuten nirsoilevan. Huomasivat kyllä itsekin, että sämpylöissä on porkkanaa, mutta siihen mennessä olivat havainneet sämpylät herkullisiksi.


OHJE:

½ l vettä
2 dl vehnäleseitä
2 dl porkkanaraastetta
½ palaa hiivaa
½ dl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
6 dl hiivaleipäjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja

Kuumenna vesi ja laita leseet hautumaan veteen. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, liuota hiiva seokseen. Lisää porkkanaraaste ja muut aineet. Alusta taikina hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Leivo pyöreitä sämpylöitä. Kohota sämpylät. Halutessasi voit voidella sämpylät esim. vedellä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti