Sivut

23. helmikuuta 2014

Omenapiirakka

Pakastin syksyllä kotimaisia omenoita lohkoina ihan sillä ajatuksella, että niistä saa tehtyä helposti piirakkaa talven aikana. Makoisaa piirakkaa tulikin, ohjekin on hyvin helppo. Testasin samalla uutta piirakkavuokaani. Hieman on vielä opettelemista siinä, kuinka piirakan saa nätisti siirrettyä irtopohjavuoasta tarjoilulautaselle. Nyt meinasi piirakka revetä, mutta onneksi tuli vain omalle perheelle, niin ei pienet repeämät mitään haitanneet. Makuhan se tärkein on! Pinnalle tuleva kardemumma antoi kivaa makua piirakkaan ja vaniljakastiketta  vielä kyytipojaksi - nam!


OHJE:

1 muna
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
3-4 omenaa

Pinnalle:
sokeria
kanelia
kardemummaa

Sekoita muna ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä juokseva margariini.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja kardemummaa.

Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Omenoiden pakastus lohkoina onnistuu kyllä hyvin ja olen myös harrastanut sitä. Niistä saa kivasti juuri piirakkaa tai omenapaistosta kun ulkonäöllä ei ole niin väliä ja kanelilla saa peiteltyä ulkonäkövirheitä ;D Hyvännäköinen piirakka!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä piirakkaa. Multa jäi omenalohkojen pakastaminen kokonaan väliin syksyllä, sillä pakkaset täyttyivät jo ennen kuin ehdin siihen asti. Omenasosetta sen sijaan tuli tehtyä kunnon läjä ja sitä onkin vielä jäljellä. Siitäkin saa toki helposti tehtyä omenapiirakkaa.

    VastaaPoista
  3. Tuli tehtyä eilen, postaus vielä tekemättä :D Hyvää ja helppoa oli, jää kyllä uudelleen tehtäviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tykkäsit :) On kyllä ihanan helppo ohje, voisikin tehdä tätä taas.

      Poista