Sivut

18. kesäkuuta 2014

Pehmeät kristallipikkuleivät (*munaton*)

Näistä pikkuleivistä taisi kerralla tulla meidän perheen lemppareita. Ihanan pehmeitä ja suussasulavan herkullisia! Ja helppoja tehdä - nämä ovatkin meidän poikasten pyörittelemiä pikkuleipiä. Tein pojille kaksinkertaisen annoksen taikinaa eikä mennyt kuin hetki, kun taikina oli pyöritelty pikkuleiviksi. Ohje on Pullahiireltä.


OHJE (n. 25-30 kpl):

230 g voita
2 dl tomusokeria
2/3 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1 dl (kide)sokeria
noin 100 g paistonkestävää marmeladia

Vatkaa hieman pehmeä voi ja tomusokeri hyvin sekaisin. Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Pyörittele massa palloiksi (noin 25-30 kpl) ja kieritä pallot kidesokerissa. Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina kolot kaikkiin taikinapalloihin. Pursota marmeladi koloihin pursotuspussista tai pakastuspussista, jonka yksi kulma on leikattu auki. Paista 175-200 asteessa (hieman uunista riippuen) noin 10-13 minuutin ajan, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Pikkuleivät saavat jäädä paistossa ihanan pehmeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti