Sivut

14. heinäkuuta 2014

Mehevät kanelikeksit

Blogissa on ollut parin viikon ajan hiljaista, sillä tietokoneemme kävi huollossa Ruotsissa asti. Herkkuja on tullut leivottua, ja viimein pääsen niitä tännekin päivittämään.

Lainasin kirjastosta Dr Sugar -blogia pitävien Jinnan ja Jonnan kirjan Amerikan herkkuja. Sieltä otin kokeiltavaksi tämän ohjeen ja hyviä pikkuleipiä tuli. Poikaset olivat jälleen leipurimestareina. 


OHJE (15-20 kpl):

115 g huoneenlämpöistä voita/margariinia
reilu 2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta/-sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Päällystämiseen:
1-2 rkl sokeria
2 rkl kanelia

Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita, kunnes massa on tasainen.

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään.

Sekoita kuivat aineet voi-sokeriseokseen.

Sekoita keskenään sokeri ja kaneli kulhossa ja pyöritä taikinasta pieniä palloja. Pyörittele kaneli-sokerissa ja aseta pellille. Muista jättää hyvät välit keksien väliin, pellille kannattaa laittaa 3x4 kpl.

Paista uunissa 8-10 minuuttia.

Jäähdytä ritilällä mehevyyden säilyttämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti