Sivut

17. heinäkuuta 2014

Toffeejäätelö

Heinäkuun helteillä tein jäätelöä. Tällä kertaa halusin kokeilla toffeejäätelöä, ohjeen löysin Kakkumonsterilta. Jätin alkuperäisessä ohjeessa olleet Omarit pois ja laitoin jäätelöön kinuskikastikkeesta raitoja. Nam! Maistui erityisen hyvin lapsille. Jäätelössä käytettyä kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa saa ruokakaupoista, ainakin Prismasta ja Citymarketista täällä meilläpäin, mutta kondensoidun maidon voi itsekin keittää kinuskiksi. Purkkia keitetään vedessä noin 2,5 tuntia ja annetaan jäähtyä hyvin ennen jäätelön valmistusta.

Alla on jäätelön ohje, kuten itse tein.


OHJE (n. 1,5 litraa):

4 dl kermaa
1 prk (n. 400 g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
kinuskikastiketta

Vaahdota kerma, lisää kinuskiksi keitetty kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jäätelömassan sekaan huolettomasti kaupan valmista kinuskikastiketta, niin saat jäätelöön kinuskiraitoja. Kaada massa rasiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti