Sivut

18. joulukuuta 2014

Helppo maustekakku

Tästä maustekakusta taisi tulla meidän perheen lemppari - niin makunsa kuin helppoutensakin puolesta. Kakku on mehevä ja kostea, ja maku vain paranee ajan myötä. Ohje on Mimmiltä (alunperin Valion ohje). Näitä kakkuja olisi helppo tehdä myös lahjaksi tai vaikka myyjäisiin.


OHJE:

4½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
2 dl margariinisulaa
3 isoa munaa
2½ dl creme fraichea

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään hyvin sekaisin. Älä kuitenkaan turhaan vaivaa taikinaa. Kaada taikina (jauhotettuun) voideltuun kahden litran kakkuvuokaan. Paista kakku 160-175-asteisessa uunissa kypsäksi. Aikaa menee 50-55 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa se sitten varovaisesti jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti