Sivut

14. heinäkuuta 2015

Vaniljatuorejuustokakku

Olimme heinäkuun alussa viikon reissussa, ja ennen lähtöä leivoin meille "matkaevääksi" kahvikakun. Ihanan pehmeää ja mehevää kakkua, ihan täydellistä! Ohje on Pullahiireltä. Pullahiirellä on tähän kakkuun kuorrutuskin, mutta koska otin kakun matkalle mukaan, jätin kakun kuorruttamatta.


OHJE:

5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
200 g voita
200 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa
3 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl kermaa

Sekoita vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja nosta sivuun. Mittaa vatkauskulhoon huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Voit lämmittää tuorejuustoa pienen hetken, jotta sekin on lähes huoneenlämpöistä. Mittaa joukkoon vielä sokeri ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen kerma vuorotellen kuivien aineiden kanssa.

Kaada taikina hyvin voideltuun ja tarvittaessa korppujauhotettuun noin kahden litran kahvikakkuvuokaan. Tasoita pinta ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Ota kypsä kakku pois uunista ja anna kakun jäähtyä paiston jälkeen muutamien minuuttien ajan ennen kumoamista tarjoiluastialle.



1 kommentti: